رابطهی بین آموزش مهارتهای زندگی (با تأکید بر مهارتهای پیش از ازدواج) و سازگاری زناشویی فرزندان شاهد، جانباز و آزادهی استان قم
استاد راهنما
دکتر حسین یحیی زاده
استاد مشاور
دکتر طلعت اللهیاری
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
پژوهش حاضر به دنبال بررسی رابطهی بین آموزش مهارتهای ارتباطی و سازگاری زناشویی فرزندان متأهل شاهد، جانباز و آزاده میباشد؛ به همین منظور بین متغیرهای پژوهش ارتباط نظری برقرار شد و فرضیههای پژوهش مطرح گردید.
جامعهی آماری پژوهش حاضر، فرزندان شاهد، جانباز و آزادهی استان قم میباشند که بین سالهای 1386 تا 1390 ازدواج نمودهاند، که تعداد آنها 100 نفر برآورد شد؛ و همهی این تعداد برای مطالعه و رسیدن به اهداف پژوهش انتخاب شدند. همچنین گروهی نیز به عنوان گروه مقایسه به تعداد جامعهی مورد بررسی(100 نفر)، با روش احتمالی تصادفی ساده، همسان سازی و انتخاب شدند.
روش پژوهش پیمایشی بوده و ابزار پژوهش، جهت سنجش میزان سازگاری زناشویی پرسشنامه استاندارد اسپانیر بوده؛ همچنین از پرسشنامه محقق ساخته جهت دستیابی به اطلاعات توصیفی استفاده شده است.
فرضیه اصلی پژوهش این است که بین فرزندان متأهل خانوادههای شاهد، جانباز و آزادهای که، از دورههای آموزشی مهارتهای ارتباطی استفاده کردهاند و فرزندان متأهلی که از این دورهها استفاده نکردهاند از لحاظ میزان سازگاری زناشویی، تفاوت معناداری وجود دارد؛ که با توجه به نتایج پژوهش این فرضیه تأیید نشده است.
دیگر فرضیههای پژوهش، با توجه به ابعاد سازگاری زناشویی مطرح شدند، و مورد آزمون قرار گرفتند؛ که به جز یکی از آنها ( تفاوت در میزان همبستگی زوجین آموزش دیده و آموزش ندیده ) مابقی مورد تأیید قرار نگرفتند.
کلیدواژه: سازگاری زناشویی، آموزش پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی، مهارتهای ارتباطی